Μετάβαση στο περιεχόμενο

26 Οκτωβρίου 2017

H Xylem «ξεδίψασε» τους αθλητές των 5ων Ασιατικών Αγώνων Πολεμικών Τεχνών στο Ασγκαμπάτ

από idator

Ashgabat-1140x400Το Ασγκαμπάτ στο Τουρκμενιστάν φιλοξένησε τους 5ους Ασιατικούς Αγώνες Πολεμικών Τεχνών για το 2017.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες στοίχισαν 5 δις δολάρια. Με χιλιάδες συμμετέχοντες αλλά και επισκέπτες, η διασφάλιση των απαιτήσεων όσον αφορά την παροχή νερού αποτέλεσε για τους σχεδιαστές των εγκαταστάσεων, πρώτη προτεραιότητα.

Οι κατασκευαστές εργάστηκαν σκληρά και ανταποκρίθηκαν στο πολύ στενό χρονοδιάγραμμα παράδοσης των αθλητικών εγκαταστάσεων πολλαπλών χρήσεων με συνολική επιφάνεια 1.466.400 τ.μ., αποτελούμενη από 30 χώρους συνολικά, στην καρδιά της μεγαλύτερης πόλης του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ.

Σημειωτέο ότι το Τουρκμενιστάν συνορεύει στα Δυτικά με την Κασπία Θάλασσα ενώ το 80% της καλύπτεται από την έρημο Κάρα Κουμ, καθιστώντας το νερό έναν εξαιρετικά περιζήτητο πόρο.

Νερό για ντους, πόση και αποχέτευση
Η ηγετική κατασκευαστική εταιρεία Polimeks και ο υπεργολάβος ILPA, αμφότερες με έδρα στην Τουρκία, ήταν μέχρι σήμερα οι βασικοί προμηθευτές νερού για κάθε χρήση στις εγκαταστάσεις: ασφαλές πόσιμο νερό, νερό για καθαρισμό και ντους καθώς και για αξιόπιστες λύσεις επεξεργασίας λυμάτων και άντλησης. «Μεγάλο μέρος της εμπειρίας μας στον τομέα των κατασκευών είναι εστιασμένο στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, οπότε έχουμε βαθιά κατανόηση των απαιτήσεων σε κτίρια και υποδομές σε αυτές τις περιοχές», σημειώνει ο Levent Topel, Διευθύνων Σύμβουλος της ILPA.

«Η καλή μας φήμη σε προηγούμενα έργα, στο πλευρό της Polimeks Construction, μας βοήθησε στα στάδια των προμηθειών και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε τα προϊόντα της Lowara σε
αυτό το αθλητικό συγκρότημα».

Οι αντλίες Lowara κατάλληλες για πολλαπλές εφαρμογές
Τα προϊόντα Lowara και Lowara Vogel της Xylem χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές εμπορικές εφαρμογές σε ολόκληρο το συγκρότημα. Από ένα ξενοδοχείο 450 κλινών έως τις κερκίδες των θεατών με χωρητικότητα 15.000 θέσεων, οι ανάγκες νερού για το έργο ήταν εκτεταμένες. Συνολικά, πάνω από 1.000 συστήματα αντλιών Lowara εξυπηρετούν το συγκρότημα, συμπεριλαμβανομένων των κάθετων, multi-stage αντλιών ανοξείδωτου χάλυβα, e-SV και των ελεγκτών αντλίας μεταβλητής ταχύτητας, HYDROVAR.

Η Xylem ανταποκρίθηκε σε σημεία κλειδιά υπηρεσιών, τιμών και ποιοτικών αναγκών μέσω της ILPA A.S., του τοπικού διανομέα της εταιρείας. Με αρκετά συστήματα Lowara ήδη εγκατεστημένα ήδη από το 2014, τα οποία εκπλήρωσαν τις προσδοκίες, η Xylem ήταν πλέον η φυσική επιλογή που προκρίθηκε στο επόμενο στάδιο.

Από τα εγκατεστημένα συστήματα Lowara, ένα από τα βασικά προϊόντα που προδιαγράφηκαν για το αθλητικό κέντρο ήταν οι χυτοσιδηρές αντλίες, e-NSC, που αριθμούν 68 τεμάχια σε όλες τις εγκαταστάσεις. Μέρος της νέας σειράς της Xylem, Lowara e-series, είναι η βαριά και υψηλής απόδοσης αντλία e-NSC, η οποία βελτιώνει τη συνολική απόδοση των συστημάτων ψύξης θέρμανσης ενώ μειώνει τα λειτουργικά κόστη.

Η αντλία είναι διαθέσιμη σε χυτό αλλά και σφυρήλατο σίδηρο, καθώς και ανοξείδωτο ή duplex ενώ διατίθεται σε έξι μεγέθη (που κυμαίνονται από DN32 έως DN300), καθιστώντας τη ευπροσάρμοστη στις ποικίλες ανάγκες του συγκροτήματος.

Αντλίες σχεδιασμένες για εξοικονόμηση ενέργειας
Ο συνδυασμός των αντλιών με τη μονάδα μεταβλητών στροφών HYDROVAR μεταφράζεται σε ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας για τους τελικούς χρήστες. Το HYDROVAR διαθέτει προηγμένο προγραμματισμό για τον έλεγχο των αντλιών έτσι ώστε να λειτουργούν πάντα σε αποδοτικά επίπεδα.

Επίσης επικοινωνεί με άλλους ελεγκτές HYDROVAR αλλά και με τα συστήματα παρακολούθησης της κτιριακής εγκατάστασης, χρησιμοποιώντας καθιερωμένα πρωτόκολλα, ώστε να μπορούν να «κατανοούν» ο ένας τον άλλον.

Όλα τα παραπάνω προϊόντα διακρίθηκαν για τα επίπεδα ενεργειακής απόδοσής τους. Πάνω από 200 υποβρύχιες αντλίες της Xylem, DIWA για αποστράγγιση εγκαταστάθηκαν, για παράδειγμα, προσφέροντας μέγιστη αντοχή στην τριβή καθώς κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι, AISI 304.

Η σειρά DIWA έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο κινητήρας να μπορεί να ψύχεται εύκολα από το αντλούμενο υγρό, διατηρώντας την επιθυμητή απόδοση και λειτουργική ισχύ σε όλα τα κτίρια. Η αντλία διαθέτει επίσης θερμική προστασία για την θωράκιση του συστήματος σε περίπτωση υπερθέρμανσης. Η Xylem παρείχε επίσης 60 πακέτα σταθμών αποχέτευσης και λυμάτων.

ypodomes.com

Read more from 'Εργα, Xylem

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: