Μετάβαση στο περιεχόμενο

19 Μαΐου 2017

Νέα σειρά Lowara Smart Pump με κινητήρες IE5

από idator

e_SM_gruppo_Lowara copyΗ Xylem παρουσιάζει την νέα σειρά Lowara Smart Pump.

Η νέα σειρά εφοδιάζεται με υπερύψηλής απόδοσης κινητήρες IE5 επιτυγχάνοντας ιδανικές αποδόσεις σε εφαρμογές τροφοδοσίας νερού και HVAC. Ο κινητήρας IE5 παρέχει τα μέγιστα επίπεδα απόδοσης και υπερτερεί σημαντικά στις νομοθετικές απαιτήσεις IE3.

‘Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων αποτελεί βασική προτεραιότητα του κτιριακού τομέα της Xylem σε παγκόσμιο επίπεδο’ τόνισε ο Giorgio Sabbatini, Global Director, Business Unit HVAC / Commercial Building Services της Xylem.

“Ο κλάδος είναι επικεντρωμένος στην μείωση της κατανάλωσης και των λειτουργικών εξόδων όλων των συστημάτων ενός κτιρίου, είτε πρόκειται για υδραυλικές εγκαταστάσεις, είτε πρόκειται για συστήματα θέρμανσης – κλιματισμού. Η νέα σειρά Lowara Smart Pump έρχεται να καλύψει αυτή την ανάγκη της αγοράς. Χρησιμοποιώντας προηγμένης τεχνολογίας μετατροπείς συχνότητας, η νέα γενιά Lowara Smart Range αποτελεί την βάση για την επίτευξη των υψηλότερων βαθμών απόδοσης που εμπίπτουν στην κατηγορία IES2.”

“Οι πρόσφατοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωθούν την καινοτομία και απαιτούν έξυπνες τεχνολογίες.’’ συμπληρώνει ο κ. Sabbatini. “Eίναι η εποχή των έξυπνων κτιρίων. Οι ιδιοκτήτες κτιρίων επιθυμούν να αυξήσουν την εξοικονόμηση ενέργειας και να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες, οι οποιες πλέον περιλαμβάνουν βελτιωμένες δυνατότητες επικοινωνίας καθώς και περισσότερο αξιόπιστα υλικά κατασκευής. Καλύπτοντας τους νέους αυστηρούς κανονισμούς, όχι μόνο δίνουμε την δυνατότητα στους πελάτες μας να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά επιπλέον μειώνουμε την ενεργειακή κατανάλωση και την εκπομπή ρύπων CO2.  Η βελτίωση της απόδοσης δεν είναι μόνο επιχειρηματική προτεραιότητα, αλλά και ηθική υποχρέωση.

Xylem Motore HM- 109 rsz

Ο νέος κινητήρας μόνιμου μαγνήτη Xylem, υπερυψηλής κλάσης απόδοσης ΙΕ5.

Η νέα σειρά Lowara Smart Pump  της Xylem’s είναι ‘plug and play’ – απλή στην τοποθέτηση σε νέες και υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Ο ενσωματωμένος ηλεκτρονικός οδηγός e-SM, επεκτείνει το πεδίο λειτουργίας της αντλίας προσφέροντας ευελιξία στην επιλογή του κατάλληλου τύπου και επιπλέον βελτιώνει την απόδοση του συστήματος. Επιπλέον το μέγεθος του κινητήρα είναι σημαντικά μικρότερο και κατά συνέπεια κατάλληλο για εφαρμογές με περιορισμένο διαθέσιμο χώρο. Η ισχύς των κινητήρων είναι έως 1,5 kW, ενώ σημαντική είναι η δυνατότητα διασύνδεσης έως και τριών αντλιών για τις ανάγκες πιεστικών συγκροτημάτων. Η κατασκευή τους επιτρέπει απροβλημάτιστη λειτουργία σε θερμοκρασίες έως 50 οC χωρίς θυσίες στην απόδοση. Παράλληλα τα ενσωματωμένα έξυπνα συστήματα, προλαμβάνουν περιπτώσεις υδραυλικού πλήγματος, μειώνοντας λειτουργικές φθορές και αυξάνοντας την διάρκεια ζωής του εξοπλισμού.

SMB30_Xylem 030 rsz

Επικοινωνία μεταξύ των inverter, BACnet, Modbus και WiFi στα νέα πιεστικά συγκροτήματα

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Χρήση με τις αντλίες Lowara των σειρών e-HM, VM, e-SV, e-LNE.
  • Ισχύς έως 1,5kW (2HP).
  • Άμεση διασύνδεση με έως τρεις αντλίες.
  • Συνεργασία με BACnet και Modbus (std).
  • Σύνδεση Wi-Fi (προεραιτικά).
  • Χωρίς αισθητήριο για τις αντλίες In-Line σειράς e-LNE

Η νέα σειρά θα παρουσιαστεί επίσημα εντός των επομένων μηνών.

*Η Οδηγία στην Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (Energy Performance of Buildings Directive ) απαιτεί όλα τα νέα κτίρια να έχουν σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση έως το τέλος του 2020, ενώ η Οδηγία Ενεργειακής Απόδοσης – Energy Efficiency Directive (EED)  υποχρεώνει όλες τις χώρες να θέσουν τις ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης για τα νέα κτίρια προωθώντας παράλληλα μεγάλης κλίμακας ανακαινίσεις των κτιρίων.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: