Μετάβαση στο περιεχόμενο

10 Φεβρουαρίου 2017

Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Σκανδιναβίας επέλεξε κορυφαία συστήματα ψύξης-θέρμανσης και ζεστού νερού της Xylem

από apatsiou

scandanavia mall.jpg

Όταν έφτασε η ώρα της επιλογής αντλιών για το «Mall of Scandinavia», το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Σκανδιναβία, η υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα στην λειτουργία ήταν οι βασικοί παράμετροι επιλογής.
Με βάση τα παραπάνω, φυσικά επελέγη η Xylem με περίπου 200 αντλίες που βοηθούν στην παροχή ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού σε όλη την εγκατάσταση. Το Mall βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη.

Καλύπτει μία έκταση 101.048m2 και διαθέτει 224 καταστήματα και εστιατόρια. Άνοιξε επίσημα τον Νοέβμριο του 2015 και είναι το πρώτο εμπορικό κέντρο στη Σουηδία που έχει πιστοποιηθεί, σύμφωνα με το BREEAM, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύστημα πιστοποίησης κτιρίων για περιβαλλοντική πιστοποίηση που βαθμολόγησε το εμπορικό κέντρο με «Άριστα» κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του. Σήμερα το Mall of Scandinavia είναι το κυρίαρχο εμπορικό κέντρο στη Σουηδία με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά και η επιλογή της Xylem προσφέρει ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία σε αυτόν τον «γίγαντα».

xylem_2_feb17.jpg

Οι 200 αντλίες της Xylem εκτελούν μια σκληρή δουλειά καθημερινά καθώς μια βασική τους απαίτηση είναι το σύστημα κλιματισμού σε όλο το συγκρότημα.Το κτίριο είναι τόσο μεγάλο και σύνθετο με αποτέλεσμα η ψύξη και θέρμανση να εναλλάσσονται στο εσωτερικό κτιριακό σύστημα και να διαμοιράζονται αποτελεσματικά και με ακρίβεια από τις αντλίες της Xylem.

xylem_1_feb17.jpg

Για την διαχείριση νερού, έχουν σχεδιαστεί και διαμορφωθεί ειδικά δύο εσωτερικοί χώροι αντλιοσταστίων, όπου και από εκεί μεταφέρεται το νερό με ακρίβεια σε όλο το σύμπλεγμα.

Για το Mall of Scandinavia επελέγησαν Dry Running αντλίες λόγω της εξαιρετικής αποτελασματικής λειτουργίας και αξιοπιστίας τους σε απαιτητικές συνθήκες. Οι αντλίες με ειδικό σχεδιασμό για την εν ξηρώ λειτουργία είναι ιδανικές για μεγάλες εγκαταστάσεις καθώς παρέχουν μεγάλη εξοικονόμηση και υψηλή απόδοση σε μακροπρόθεσμο διάστημα λόγω της μεγάλης αντοχής τους.

Όλες οι αντλίες ελέγχονται από το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει εγκατασταθεί στο control room και έτσι εξασφαλίζεται η βιώσιμη και οικονομική τους λειτουργία. Τα προϊόντα Xylem, Lowara και Flygt διατίθενται αποκλειστικά από την εταιρεία ΥΔΑΤΩΡ ΑΕ. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εταιρείας  idator.gr .

Αναδημοσίευση απο ypodomes.com

 

Read more from Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: