Μετάβαση στο περιεχόμενο

20 Δεκεμβρίου 2016

Ikos Olivia-Blue Lagoon: Τα πεντάστερα της Χαλκιδικής με το περιβαλλοντικό προφίλ

από apatsiou

ikos-olivia-blue-lagoon

Τα νέα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής τραβούν τα βλέμματα καθώς προσθέτουν νέο τουριστικό ρεύμα και αναδεικνύουν την εικόνα της περιοχής και της χώρας. Δύο από αυτά το Ikos Olivia και το Blue Lagoon Princess έχουν κάνει πραγματικά θαύματα με την κατασκευή των κτιριακών συγκροτημάτων. Έχουν χρησιμοποιήσει πρακτικές φιλικές για το περιβάλλον και παράλληλα έχουν διαλέξει τις κορυφαίες επιλογές για τα συστήματα ύδρευσης, άρδευσης, κλιματισμού. Πρόκειται για δύο εξαίρετα δείγματα της νέας φιλοσοφίας κατασκευής ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών.

Το Ikos Olivia, στην περιοχή της Γερακινής, μπορεί να σας ακούγεται ως μία νέα μονάδα, αλλά είναι η ανακατασκευή- αναδιαμόρφωση του ιστορικού ξενοδοχείου Gerakina Beach. Η διαφορά μεταξύ της παλιάς εικόνας της ξενοδοχειακής μονάδας και της νέας είναι κυριολεκτικά χαώδης. Το Ikos Olivia είναι η επιτομή της πολυτέλειας. Κατασκευαστής του ξενοδοχείου ήταν η ΑΚΤΩΡ που μεταμόρφωσε αυτή τη μονάδα που χωρίζεται σε ένα μεγάλο κεντρικό κτίριο με δύο εξίσου εντυπωσιακές πισίνες και σε ξεχωριστά αυτόνομα διαμερίσματα που στο απόγειο τους φτάνουν για deluxe διαμονή. Το all inclusive προσφέρει επίσης ότι μπορεί να χρειαστεί ο πελάτης του ξενοδοχείου ενώ υπάρχουν ακόμα και μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την μετακίνηση εντός του συγκροτήματος που είναι ομολογουμένως μεγάλο.

Επιπλέον πισίνες, αθλητικοί χώροι, παιδότοποι, χώροι ομορφιάς και φυσικά μία οργανωμένη παραλία συνθέτουν το σκηνικό πολυτέλειας και σε αυτό την μεγάλη μονάδα που αποτελείται από 291 δωμάτια χωρισμένα για όλα τα γούστα. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο η ανακατασκευή κράτησε μόλις 9 μήνες και το επίσημο άνοιγμα έγινε τον Μάϊο του 2015.

Κάθε ξενοδοχείο της Ikos Resorts προσφέρει πολυτελείς διακοπές αποκλειστικά σε μοναδικές παραθαλάσσιες τοποθεσίες προσφέροντας σε ένα ενιαίο πακέτο Infinite Lifestyle διεθνείς μεσογειακές επιλογές τουλάχιστον πέντε εστιατορίων με υπογραφή βραβευμένων με αστέρια Michelin chef, 24ωρο room service και mini bar, λίστα κρασιών 300 ελληνικών και ευρωπαϊκών ετικετών, γαστρονομία στηριζόμενη σε φρέσκα τοπικά προϊόντα, εξαιρετική ποικιλία δραστηριοτήτων και διασκέδασης για όλη την οικογένεια και το καινοτόμο πρόγραμμα Dine Out που προσφέρει στους πελάτες της Ikos Resorts την δυνατότητα να δειπνούν χωρίς χρέωση, εκτός ξενοδοχείου, στα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής. Η Ikos επίσης στηρίζει το περιβάλλον μέσα από τα πρωτοπόρα προγράμματα Ikos Green όπως και τον άνθρωπο με την δημιουργία θέσεων εργασίας που κατά 70% απευθύνονται στην τοπική κοινωνία.hydrovar-ikos-olivia-blue-lagoon

Το Ikos Olivia είχε υψηλές απαιτήσεις για την προμήθεια υψηλής τεχνολογίας και αξιοπιστίας προϊόντων στις εγκαταστάσεις του και ως φυσικό αποτέλεσμα επέλεξε Xylem εγκαινιάζοντας μία μεγάλη συνεργασία. Συγκεκριμένα επέλεξε αντλίες λυμάτων Flygt, αντλίες ομβρίων, πιεστικά συγκροτήματα για ύδρευση, άρδευση και φίλτρανση νερού και επιπλέον τις εξαιρετικές αντλίες κλιματισμού Xylem Lowara XL. Τέλος εμπιστεύθηκε το κορυφαίο Πυροσβεστικό Συγκρότημα της Lowara που πληροί το πρότυπο ΕΝ 12845.

Το Blue Lagoon Princess βρίσκεται στην περιοχή Καλύβες, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Είναι ένα συγκρότημα που κατασκευάστηκε πρόσφατα από την ΔΟΥΡΟΣ Κατασκευαστική και άνοιξε τις πύλες του μόλις πέρυσι. Έχει δυναμικότητα 238 δωματίων και έχει εντυπωσιακή δομή. Υπάρχει ένα κεντρικό κτίριο όπου βρίσκονται οι κεντρικές υπηρεσίες του ξενοδοχείου, ενώ σε μία έκταση 20 στρεμμάτων απλώνονται μικρά διώροφα κτίρια διαμορφωμένα για τις πλέον απαιτητικές ανάγκες για υψηλού επιπέδου τουρισμό. Στο συγκρότημα υπάρχουν διάσπαρτες πισίνες και στην άκρη του συγκροτήματος υπάρχει μία οργανωμένη παραλία. Ο προσανατολισμός του ξενοδοχείου είναι στον οικογενειακό τουρισμό all inclusive και προσφέρει πολύ μεγάλη γκάμα καταλυμάτων.

piestiko-ikos-olivia-blue-lagoon

Σε αυτή τη χρονική περίοδο το Blue Lagoon Princess εκτός από το κτιριακό συγκρότημα που ήδη λειτουργεί έχει σε κατασκευή επιπλέον νέα πολυτελή καταλύματα που θα το μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο, ενώ στα επόμενα σχέδια της εταιρείας είναι η κατασκευή ενός ακόμα ξενοδοχειακού συγκροτήματος σχεδόν δίπλα από το σημερινό. Η επιλογή της ιδιοκτήτριας εταιρείας για προϊόντα υψηλής ποιότητας και αντοχής ήταν η Xylem και η μεγάλη σειρά προϊόντων που προσφέρει. Επέλεξε αντλίες λυμάτων Flygt, πίνακα αυτοματισμού, κυκλοφορητές Lowara για τον κλιματισμό, πιεστικά συγκροτήματα για ύδρευση, άρδευση, πλήρωση και φίλτρανση για όλες τις πισίνες.

Το κοινό στοιχείο και στις δύο ξενοδοχειακές μονάδες είναι η εμπιστοσύνη στο after sales service που παρέχει η ΥΔΑΤΩΡ A.E, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων Xylem, Lowara, Flygt κ.α. Όπως σημείωσε ο Τίμος Σαματίδης, Τεχνικός Υπεύθυνος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Blue Lagoon Princess «είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη συνεργασία με την ΥΔΑΤΩΡ. Εκτός από τα πραγματικά εξαιρετικά προϊόντα που έχουμε επιλέξει για το ξενοδοχείο μας, όσες φορές χρειαστήκαμε τις υπηρεσίες τους η ανταπόκριση ήταν άμεση. Νομίζω ότι είναι το δυνατό σημείο της ΥΔΑΤΩΡ. Ξέρετε, το ξενοδοχείο όταν θέλει τις υπηρεσίες σου πρέπει η απόκριση να είναι άμεση, ο πελάτης δεν μπορεί να περιμένει και σε αυτό το σημείο η ΥΔΑΤΩΡ μας έχει ικανοποιήσει απόλυτα».

ecocric-xl-ikos-olivia-blulagoon

Στη Χαλκιδική είναι αυτή την εποχή σε αναμονή 7 άδειες για ανέγερση νέων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της περιοχής είναι αδιαμφισβήτητη. Μόνο στο Blue Lagoon και το Ikos Olivia απασχολούνται περισσότεροι από 450 υπάλληλοι με τους περισσότερους να είναι από την ευρύτερη περιοχή ενώ ζωντάνεψε την περιοχή, προσφέροντας αρκετές συνεργασίες με επιχειρήσεις που συνδέονται με τον ξενοδοχειακό κλάδο.

ikos-olivia-blue-lagoon

Τα προϊόντα Xylem, Lowara και Flygt διατίθενται αποκλειστικά από την εταιρεία ΥΔΑΤΩΡ ΑΕ. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις παροχές σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα αλλά και τις συνεργασίες με το Blue Lagoon και Ikos Olivia ανατρέξτε στο site www.idator.gr και idator.net.

 

Αναδημοσίευση από ypodomes.com

 

Read more from Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: