Μετάβαση στο περιεχόμενο

24 Νοεμβρίου 2016

Η νέα μονάδα ελέγχου Hydrovar 5ης γενιάς μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και 70%

από apatsiou

Xylem 283

Η Xylem κυκλοφόρησε την 5η γενιά του Hydrovar, μιας μονάδας ελέγχου αντλιών μεταβλητής ταχύτητας η οποία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας μιας αντλίας έως και 70%. Το «έξυπνο» σύστημα ελέγχου προσαρμόζεται στις ανάγκες του συστήματος ούτως ώστε οι χρήστες να εξοικονομούν χρήμα και ενέργεια ενώ ταυτόχρονα πετυχαίνουν βέλτιστες αποδόσεις.

Το νέο Hydrovar μπορεί να διαχειριστεί συστήματα μέχρι και 8 αντλιών. Επιπλέον, η λειτουργία πολλαπλής διαχείρισης που διαθέτει, επιτρέπει σε κάθε μία αντλία ελεγχόμενη από Hydrovar να «πάρει τον έλεγχο» σε περίπτωση που μία ή περισσότερες από τις υπόλοιπες αντλίες, Hydrovar ή αισθητήρια εμφανίσουν κάποια βλάβη. Η εγγυημένη συνεχής λειτουργία ενός πιεστικού συγκροτήματος με Hydrovar, διασφαλίζει απολύτως αξιόπιστη τροφοδοσία και αύξηση της πίεσης του νερού τόσο σε επίπεδο εμπορικών κτιρίων όσο και σε επίπεδο ξενοδοχειακών και βιομηχανικών μονάδων.

«Οι μονάδες μεταβλητής ταχύτητας είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός συστήματος αντλιών» είπε ο Giorgio Sabbatini, Global Commercial Building Services Business Unit Director στην Xylem. «Προωθούν την λειτουργική και ενεργειακή επάρκεια και εξοικονομούν για τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, χρόνο και χρήμα. Για αυτό το λόγο αναπτύξαμε την επόμενη γενιά Hydrovar ώστε να είναι ένα εξελιγμένο σύστημα ελέγχου με αυξημένες δυνατότητες.»

Xylem 380

 

Χαμηλότερα ενεργειακά και λειτουργικά κόστη με το Hydrovar

Η χρήση του Hydrovar σε μια ήδη υπάρχουσα αντλία μπορεί να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη εξοικονόμηση ενέργειας, ιδίως αν λειτουργεί με μερικό φορτίο. Πολύ εύκολα, μπορεί να προσαρμοστεί εκ των υστέρων και σε κάθε κινητήρα συμβατικών αντλιών.

«Πολλές φορές τα συστήματα αντλιών είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ όσο χρειάζεται, καταναλώνοντας έτσι περισσότερη ενέργεια» προσθέτει ο Sabbatini. «Η 5η γενιά Hydrovar μπορεί να αλλάζει τις στροφές του κινητήρα ώστε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του κάθε συστήματος, κρατώντας έτσι τα κόστη σε χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, η ήπια και ομαλή λειτουργία του προσαρμόζει την πίεση ανάλογα με τις ανάγκες, επεκτείνοντας δραματικά τον χρόνο ζωής του συστήματος.»

Εύκολη εγκατάσταση

Η 5η γενιά Hydrovar είναι σχεδιασμένη να εγκαθίσταται σε νέες και παλαιές εγκαταστάσεις. Με το νέου σχεδιασμού κιβώτιο σύνδεσης, παρέχεται ασφαλής και εύκολη πρόσβαση στα ηλεκτρολογικά μέρη του συστήματος ενώ με το σύστημα τοποθέτησης «clip-and-go» απλοποιείται ακόμα περισσότερο η απευθείας εγκατάσταση σε νέες και παλαιές αντλίες.

Η μέθοδος εγκατάστασης δεν απαιτεί κάποιον ειδικό προσαρμογέα και είναι διαθέσιμη σε μια γκάμα κινητήρων από 0,55 μέχρι 22 kW, κάνοντας την εγκατάσταση αποτελεσματική, εύκολη και φθηνή.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του συστήματος με το Hydrovar

Η καταπόνηση και οι βλάβες που προκαλούνται στα πιεστικά συγκροτήματα συμβατικής λειτουργίας ελαχιστοποιούνται με το Hydrovar καθώς τον περισσότερο χρόνο η αντλία λειτουργεί σε χαμηλές στροφές.  Το Hydrovar έχει επίσης ενσωματωμένο φίλτρο THDi (Φίλτρο Συνολικής Αρμονικής Παραμόρφωσης Ρεύματος / Current Total Harmonic Distortion Filter), το οποίο επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού που είναι συνδεδεμένος στην ίδια ηλεκτρική παροχή, αποτρέποντας την υπερθέρμανση των καλωδίων και καθιστώντας αχρείαστα τα φίλτρα στραγγαλιστικών πηνίων (Chokes / Line reactors).

Xylem 355

Συνδεσιμότητα, επικοινωνία και διαχείριση μέσω BMS

Η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η αξιολόγηση της λειτουργίας του εξοπλισμού ενός κτιρίου αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής του διαχείρισης και βιωσιμότητας. Η νέα γενιά Hydrovar πρωτοπορεί στον τομέα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για τη συνδεσιμότητα, την επικοινωνία και τη διαχείριση του εξοπλισμού κτιρίων.  Περιλαμβάνει υποστήριξη για Modbus και BACnet στη βασική έκδοση, προσφέροντας πλήρη έλεγχο και ενημέρωση για τα λειτουργικά του δεδομένα, ενώ διαθέτει και επιπλέον αναβαθμίσεις για πλήρως απομακρυσμένη διαχείριση με ασύρματη σύνδεση σε δίκτυα WiFi.

 

Ασφάλεια και προστασία με τη νέα γενιά Hydrovar

Η ηλεκτρική και υδραυλική προστασία του συστήματος είναι προτεραιότητα για κάθε μονάδα μεταβλητής ταχύτητας που συνεργάζεται με μία αντλία.  Πέραν των τυπικών προστασιών έναντι υπότασης, υπέρτασης, υπερφόρτωσης που βρίσκουμε στα συμβατικά Inverter, το λογισμικό της 5ης γενιάς Hydrovar προσφέρει εξειδικευμένη προστασία για την λειτουργία της αντλίας.  Θέματα όπως η εν ξηρώ λειτουργία της αντλίας, η λειτουργία της εκτός καμπύλης και η υπερθέρμανση του κινητήρα καλύπτονται χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης επιπλέον ελεγκτικών στοιχείων όπως διακόπτες ροής, πιεσοστάτες, θερμοστοιχεία PTC, κλπ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αλγόριθμος STC (Software Temperature Control) που χρησιμοποιεί το νέο Hydrovar, υπολογίζει δυναμικά και με ακρίβεια τις μεταβολές της θερμοκρασίας, προστατεύοντας αξιόπιστα τον κινητήρα από υπερθέρμανση.

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site της Hydrovar  ή να επικοινωνήσετε με την Υδάτωρ Α.Ε.

Αναδημοσίευση από ypodomes.com

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: