Μετάβαση στο περιεχόμενο

26 Οκτωβρίου 2016

Στο Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου το πρώτο σύστημα άντλησης με νοημοσύνη

από apatsiou

hethrow-airport

Το πρώτο σύστημα άντλησης λυμάτων στον κόσμο με ολοκληρωμένη νοημοσύνη έρχεται να λύσει χρόνια προβλήματα εμφράξεων και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά το ήμισυ στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου είναι ένα από τα πιo πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης που φροντίζει για περισσότερους από 200.000 επιβάτες καθημερινά, με έναν ημερήσιο μέσο όρο 1.200 αφίξεων και αναχωρήσεων. Το τμήμα υπηρεσιών ύδρευσης του αεροδρομίου και πελάτης της Xylem για 25 ολόκληρα χρόνια, έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο 120 σταθμών άντλησης να διαχειριστεί.

Το τμήμα υπηρεσιών ύδρευσης του Heathrow συμφώνησε να εγκαταστήσει και να δοκιμάσει το νέο σύστημα άντλησης Flygt της Xylem που χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής προκειμένου να λύσει μακροχρόνια προβλήματα εμφράξεων, σε ένα από τα 120 αντλιοστάσια του δικτύου.

Εκτός από την συνεχή άντληση χωρίς θέματα εμφράξεων, το Flygt Concertor μείωσε δραματικά και την κατανάλωση ενέργειας κατά 53% στον συγκεκριμένο σταθμό.

Η πρόκληση

Η κεντρική μονάδα υγιεινής της περιοχής, δίπλα στον Τερματικό Σταθμό 1, είναι επίσης αποδέκτης των λυμάτων από τις τουαλέτες των αεροσκαφών οι οποίες περιέχουν υψηλά επίπεδα μη βιολογικών στερεών όπως πλαστικά υλικά, μαντήλια καθαρισμού, πάνες και ρούχα. Ειδικά τα ινώδη υλικά είναι δύσκολο να αντληθούν διότι μπορούν εύκολα να παγιδευτούν στην πτερωτή και να φράξουν μερικώς την αντλία κάτι το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση ή ακόμα χειρότερα, σε πλήρες μπλοκάρισμα της αντλίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το φαινόμενο των εμφράξεων ήταν συχνό και τα αντλιοστάσια απαιτούσαν αυξημένο εργασιακό φόρτο προκειμένου να διατηρηθούν καθαρά.

«Συνήθως είχαμε να κάνουμε με 2-3 περιστατικά εμφράξεων των αντλιών ανά 3 μήνες» είπε ο Ian Jolly, ειδικός συστημάτων ύδρευσης του τμήματος υπηρεσιών ύδρευσης του αεροδρομίου. «Βλέπαμε επίσης ένα στρώμα λίπους και εναποθέσεις υλικών να έχουν συσσωρευτεί στα τοιχώματα της δεξαμενής καθώς και άλλα υπολείμματα που επέπλεαν στην επιφάνεια.

Όλα αυτά αποτελούσαν μια πολύ δύσκολη πρόκληση για τις υπάρχουσες αντλίες λυμάτων μας, τις οποίες έπρεπε συχνά να καθαρίζουμε».

Νέα ολοκληρωμένη τεχνολογία αποφυγής εμφράξεων

Το αεροδρόμιο έπρεπε να βρει μια λύση σχετικά με τα κόστη λειτουργίας και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνταν από τα:

– Υψηλά επίπεδα υλικών υπολειμμάτων που επέπλεαν στην επιφάνεια των δεξαμενών

– Υψηλότερα από το κανονικό ποσοστά μακρόινων υλικών και μη βιολογικών στερεών μέσα στα λύματα.

concertor

Ως αφοσιωμένος συνεργάτης, η διοίκηση του Heathrow εμπιστεύτηκε την τεχνογνωσία της Xylem για να λύσει αυτά τα ιδιαίτερα απαιτητικά προβλήματα και συμφώνησε να δοκιμάσει το Flygt Concertor, ένα νέο σύστημα άντλησης λυμάτων με ολοκληρωμένη νοημοσύνη. «Έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετές τεχνολογίες της Flygt μέσα στα χρόνια και έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η ομάδα της είναι πολύ πρόθυμη να αφουγκραστεί τις ανάγκες μας, πάντα με διάθεση να βρει λύση στην όποια πρόκλησή μας» είπε ο Ian.

Όντας παγκοσμίως πρωτοποριακό, το νέο σύστημα άντλησης λυμάτων της Flygt, συνδυάζει λειτουργίες καθαρισμού αντλιοστασίου και σωληνώσεων σε μια ενιαία εφαρμογή, ικανή να αντιμετωπίσει τα επιπλέοντα υπολείμματα καθώς και τα ιζήματα στους σωλήνες. Επιπλέον, η λειτουργία καθαρισμού αντλιοστασίου μαζί με το σύστημα Adaptive N-hydraulics, ουσιαστικά εντοπίζουν και αποκαθιστούν τις εμφράξεις που προκαλούνται από στερεά αντικείμενα.

Είναι η ενσωμάτωση «έξυπνων» λειτουργιών και σύγχρονης τεχνολογίας που καθιστούν το Flygt Concertor ένα μοναδικό σύστημα άντλησης λυμάτων που παρέχει ασύγκριτα αποτελέσματα και μακροπρόθεσμα οφέλη σε πολλά επίπεδα.

Από την εγκατάστασή του στην κεντρική μονάδα υγιεινής στο Heathrow το Νοέμβριο του 2015, το Concertor έχει εξασφαλίσει την απολύτως απαλλαγμένη από μπλοκαρίσματα λειτουργία της μονάδας καθώς και την αξιοσημείωτη βελτίωση του περιβάλλοντος του αντλιοστασίου. «Από τότε που εγκαταστήσαμε το Concertor, δεν είχαμε καμία έμφραξη και η δεξαμενή παραμένει καθαρή χωρίς συσσώρευση υπολειμμάτων» σημείωσε ο Ian. «Επίσης ξενοιάσαμε, το οποίο είναι ανεκτίμητο και η εξοικονόμηση κόστους είναι εντυπωσιακή αφού προσεγγίζει περίπου το 87,7% των ετήσιων δαπανών καθαρισμών και συντηρήσεων».

 

Η κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε παραπάνω από 50%

Λειτουργία απαλλαγμένη από εμφράξεις και ένας καθαρός σταθμός άντλησης λυμάτων παρόλα αυτά δεν είναι οι μοναδικοί τρόποι με τους οποίους το Flygt Concertor βελτιώνει τη διαχείριση των λυμάτων. Το σύστημα στοχεύει στην παροχή λύσεων με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και με το μικρότερο δυνατό συνολικό κόστος λειτουργίας. Για να πετύχει κάτι τέτοιο, ανάμεσα σε άλλα οφέλη, μειώνει δραστικά την κατανάλωση ενέργειας.

Στην περίπτωση του κάποτε προβληματικού σταθμού άντλησης, η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει μέχρι και το 53%, το οποίο, και σε αυτή την περίπτωση είναι αποτέλεσμα πολυσύνθετου λογισμικού και τεχνολογικά εξελιγμένων εξαρτημάτων.

Η λειτουργία ελαχιστοποίησης ενεργειακής κατανάλωσης μαζί με την κατοχυρωμένη τεχνολογία Adaptive N-hydraulics και τον κινητήρα απόδοσης IE4, διασφαλίζουν ότι οι αντλίες δουλεύουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Επιπλέον, εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη για εξαερισμό, ψύξη ή θέρμανση των χώρων όπου φιλοξενούνται οι αντλίες, οι πελάτες επωφελούνται από την ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας καθ’ όλη την διάρκεια ζωής του συστήματος.

Συμπαγής σχεδιασμός και περισσότερη λειτουργικότητα

Το Flygt Concertor είναι η απόδειξη ότι οι νέες και εξελιγμένες τεχνολογίες για άντληση λυμάτων δεν απαιτούν επιπλέον περίπλοκα εξαρτήματα. Αντιθέτως, αυτό το καινοτόμο σύστημα είναι φιλικό προς τον χρήστη, εύκολο να εγκατασταθεί και να τεθεί σε λειτουργία.

«Ο συμπαγής σχεδιασμός του Concertor του επέτρεψε να χωρέσει στην υπάρχουσα θέση στο αντλιοστάσιο, χωρίς επιπλέον κόστος για επέκταση των χώρων. Από αισθητική αλλά και από πρακτική πλευρά, οι μειωμένες απαιτήσεις στον πίνακα ελέγχου θα είναι εξαιρετικό όφελος» είπε ο Ian. «Ήταν εύκολο να εγκατασταθεί και πολύ φιλικό προς τον χρήστη.

Βασικά, η δοκιμαστική αντλία εγκαταστάθηκε από έναν τεχνικό των υπηρεσιών ύδρευσης του αεροδρομίου ο οποίος δεν είχε καν εμπειρία στην εγκατάσταση συστημάτων άντλησης λυμάτων αλλά σύντομα κέρδισε αυτοπεποίθηση από την ευκολία του εγχειρήματος» κατέληξε.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Xylem στην Ελλάδα είναι η ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εταιρίες και τα προϊόντα της Xylem και της Υδάτωρ μπορείτε να επισκεφθείτε το www.idator.gr.

Αναδημοσίευση από ypodomes.com 

Read more from Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: