Μετάβαση στο περιεχόμενο

20 Σεπτεμβρίου 2016

H Xylem επιλέχθηκε για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου υπόγειου εργοστασίου ανακύκλωσης λυμάτων στην Κίνα

από apatsiou

Η πρωτοποριακή λύση που διάλεξε το Πεκίνο για να επαναχρησιμοποιεί το νερό

pekino-xylem

Από τις 600 μεγάλες πόλεις της Κίνας, περίπου οι μισές υποφέρουν από έντονη έλλειψη νερού. Το Πεκίνο,  είναι μία από αυτές  και μάλιστα μία από τις πρώτες σε αυτή τη λίστα όντας μία μεγάλη και πυκνοκατοικημένη περιοχή με συνεχή αύξηση πληθυσμού. Μία από τις ενδεδειγμένες λύσεις για την Κινεζική πρωτεύουσα είναι η ανακύκλωση νερού που θα βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες ύδρευσης της πόλης.

Το 2013 η Δημοτική Αρχή του Πεκίνου, ξεκίνησε ένα τριετές πλάνο για την επίσπευση της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και ανακύκλωσης νερού, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ως νερό επιπλέον 4,13 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ημέρα, με το νούμερο ετησίως να φτάνει το ιλιγγιώδες 1,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η μεγάλη Σουηδική εταιρεία Xylem, επιλέχθηκε για την υποστήριξη της ανάπτυξης του μεγαλύτερου υπόγειου εργοστασίου ανακύκλωσης λυμάτων στην Κίνα. Το νέο εργοστάσιο ανακύκλωσης νερού του Πεκίνου θα μετριάσει την ιδιαίτερα αυξημένη τα τελευταία χρόνια επεξεργασία λυμάτων στα νότια της πόλης και ταυτόχρονα θα βελτιώσει την ποιότητα των υδάτων στον ποταμό Liangshui.

Αυτή η πρωτοβουλία οδηγεί την πόλη σε περισσότερο περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές σε σχέση με τα λύματα και τη διαχείριση του νερού ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί την φιλοσοφία της αειφόρου βιώσιμης ανάπτυξης στα πρότυπα πολλών μεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Το «γκρίζο» νερό θα χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανίες αλλά και ανάγκες του Δήμου Πεκίνου ενώ η ιλύς (εναπομένουσα λάσπη) θα επεξεργάζεται και θα επαναχρησιμοποιείται σε χώρους ΧΥΤΑ αλλά και για τον εμπλουτισμό του εδάφους των δασών.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Το νέο υπόγειο εργοστάσιο θα μειώσει την κατάληψη εδάφους ενώ παράλληλα δεν θα εκπέμπονται απευθείας στην ατμόσφαιρα θόρυβος και δυσάρεστες οσμές από την επεξεργασία. Με την ολοκλήρωση του, το εργοστάσιο θα συνεισφέρει θετικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην ενδοχώρα του Πεκίνου.Η εγκατάσταση θα στεγάσει τέσσερις βιοαντιδραστήρες. Αυτή η τεχνολογία θα ανεβάσει την ποιότητα του ανακυκλωμένου νερού στην βαθμίδα 4 των Ποιοτικών Περιβαλλοντικών Προτύπων για Επιφανειακά  Ύδατα. Αυτό σημαίνει ότι το νερό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση και όπως αναφέρθηκε παραπάνω για βιομηχανικούς και δημοτικούς σκοπούς.

Η Xylem έχει προμηθεύσει 10 αντλίες για την ανύψωση του εισερχόμενου ακατέργαστου νερού, 320 mixers που εγκαταστάθηκαν στις δεξαμενές αερισμού της βιολογικής επεξεργασίας και 52 αντλίες για την διαδικασία επαναχρησιμοποιήσης του νερού και συγκεκριμένα στην μονάδα διήθησης με μεμβράνες. Τέλος, προμήθευσε 10 αντλίες για την μεταφορά του επεξεργασμένου νερού σε έναν υγρότοπο που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή.

«Στην Xylem έχουμε ως επίκεντρο την βοήθεια σε κοινότητες και περιοχές που επιζητούν την επίλυση δύσκολων, προκλητικών θεμάτων στη διαχείριση νερού και είμαστε υπερήφανοι που παίζουμε το ρόλο-κλειδί σε αυτό το έργο-ορόσημο» λέει ο Πρόεδρος της Xylem China, Shuping Lu και συνεχίζει «Η ανάπτυξη ενσωματώνει πρωτοποριακές ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες που θα συνεισφέρουν σημαντικά σε ένα βιώσιμο, υδατικά ασφαλές μέλλον ενώ παράλληλα τα οικολογικά κέρδη θα είναι πολύτιμα».

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Xylem στην Ελλάδα είναι η ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες και τα προϊόντα της Xylem και της Υδάτωρ μπορείτε να επισκεφθείτε το www.idator.gr.

Αναδημοσίευση από το ypodomes.com

Read more from Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: