Μετάβαση στο περιεχόμενο

6 Σεπτεμβρίου 2016

Ολλανδία: Η πρώτη διώροφη οδική σήραγγα στη χώρα θα συλλέγει όμβρια ύδατα

από apatsiou

Με αντλίες Flygt δόθηκε μια ακόμα εξελιγμένη λύση άντλησης.

screenshot-2016-09-06-23-38-50

Στην Ολλανδία, στην πόλη Μάαστριχτ, τα έργα συνεχίζονται για την κατασκευή της πρώτης σήραγγας με διπλό πάτωμα στη χώρα. Η υπό κατασκευή σήραγγα θα ομαλοποιήσει την κορεσμένη από κυκλοφορία περιοχή, ενώ θα δώσει χώρο για περισσότερη αστική ανάπτυξη. Ανάμεσα στα πρώτα σημαντικά τεχνικά έργα μέσα στη σήραγγα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, περιλαμβάνεται και μια εξελιγμένη λύση άντλησης της Xylem.

Η καινοτόμος σήραγγα έχει προγραμματιστεί να δοθεί στην κυκλοφορία σε λίγους μήνες, μέχρι το τέλος του 2016. Θα περιλαμβάνει δύο ορόφους κυκλοφορίας οχημάτων. Στον «-1 όροφο» θα πραγματοποιείται η τοπική κυκλοφορία και στο «-2 όροφο» η διαμπερής υπεραστική κυκλοφορία. Επίγεια στη θέση του παλιού αυτοκινητόδρομου η περιοχή θα αναπλαστεί σε μία πράσινη περιοχή για πεζούς, ποδηλάτες (φυσικά, για την Ολλανδία μιλάμε!) ενώ θα εξυπηρετεί και την τοπική περιορισμένη κυκλοφορία.

Ο Διευθυντής του έργου Ronald Ruisch που εργάζεται για την Strukton είναι αποκαλυπτικός: Το -2 επίπεδο της σήραγγας περιλαμβάνει 2 υδατοστεγείς «λεκάνες» χωρητικότητας 120 και 80 κυβικών μέτρων νερού αντιστοίχως. Αυτές οι λεκάνες θα συλλέγουν τα νερά της βροχής (όμβρια ύδατα) από την επιφάνεια και κατόπιν θα φιλτράρονται και θα προωθούνται για να χρησιμοποιηθούν.

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τα επιφανειακά ύδατα περνούν μέσα από αρκετές ειδικά σχεδιασμένες τάφρους και μία «παγίδα άμμου». Ακολούθως εισέρχονται στην πρώτη λεκάνη. Εκεί το νερό καθαρίζεται από την άμμο. Δύο αντλίες Flygt 3068 εξασφαλίζουν ότι το νερό αντλείται πρώτα στη λεκάνη του βρώμικου νερού πριν μεταφερθεί στη 2η λεκάνη ως καθαρό νερό.

«Το τελικό σχέδιο για τη Σήραγγα «Willem Alexander» (όπως ονομάστηκε η διώροφη σήραγγα) αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με τη Strukton, δεδομένου ότι σε ένα τέτοιο μεγάλο έργο η καλή συνεργασία για το σχεδιασμό είναι απολύτως απαραίτητη », λέει ο Bas van den Berg , της Xylem. «Οι αντλίες έχουν συνολική παροχή 240 m3 ανά ώρα στην βόρεια λεκάνη , ενώ οι αντλίες στη νότια λεκάνη έχουν συνολική παροχή 135 m3 ανά ώρα.»

holland

Τα αντλιοστάσια περιλαμβάνουν 4 + 1 αντλίες σε κάθε μία λεκάνη (συνολικά 10). Οι αντλίες Flygt ενσωματώνουν την τεχνολογία N Adaptive Impeller της Xylem που προλαμβάνει τυχόν “μπλοκαρίσματα» και επιτρέπει συνεχή ροή των όμβριων υδάτων. Αν για οποιοδήποτε λόγο χοντρά σωματίδια καταλήξουν στη λεκάνη, η πτερωτή των αντλιών Flygt αυτόματα ανασηκώνεται έτσι ώστε τυχόν μεγαλύτερα στερεά σωματίδια να μπορούν πιο εύκολα να περάσουν μέσα από το υδραυλικό μέρος της αντλίας και να αποφευχθεί η συσσώρευση στερεών εντός της αντλίας. Μόλις τα στερεά βγουν από το υδραυλικό μέρος, το πτερύγιο επανέρχεται στην αρχική του θέση. Αυτή είναι η περίφημη τεχνολογία N Adaptive Impeller της Flygt.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Xylem στην Ελλάδα είναι η ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εταιρίες και τα προϊόντα της Xylem και της Υδάτωρ μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.idator.gr.

Αναδημοσίευση από ypodomes.com

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: