Μετάβαση στο περιεχόμενο

24 Ιουνίου 2015

H Xylem εκσυγχρονίζει το βασικό αντλιοστάσιο στην Στοκχόλμη με αντλίες Flygt

από apatsiou

Screenshot 2015-06-24 10.46.19

Κάτω από το όμορφο πάρκο Kungsträdgården της Στοκχόλμης, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με θέα στο βασιλικό παλάτι, βρίσκεται ένα αντλιοστάσιο που είναι το κλειδί για τη διαχείριση των λυμάτων της πόλης. H Xylem ήταν πρόσφατα υπεύθυνη για την εγκατάσταση των πιο ισχυρών αντλιών στο σταθμό για να χειριστεί την αυξημένη ανάγκη χωρητικότητας.

Screenshot 2015-06-24 12.42.49

Το αντλιοστάσιο χειρίζεται το σύνολο των λυμάτων και ομβρίων υδάτων στο εσωτερικό της πόλης της Στοκχόλμης και την άντλησή τους προς την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην κοντινή Henriksdal.

«Η ανάγκη για μεγαλύτερη χωρητικότητα άντλησης προέκυψε σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό ενός νέου τερματικού σταθμού λεωφορείων της πόλης μαζί με άλλες κοντινές ανακαινίσεις στην περιοχή»  λέει ο Stefan Tenglund, διευθυντής διαχείρισης νερού της Στοκχόλμης . «Ο νέος τερματικός σταθμός θα είναι στην ίδια θέση με την σήραγγα λυμάτων,  γι ‘αυτό χρειάζεται να επεκταθούν οι  γραμμές αποχέτευσης κατά 250 μέτρα. Αυτό το πρόσθετο μήκος σήμαινε την ανάγκη από πιο ισχυρές αντλίες «.  Έγινε αντικατάσταση τεσσάρων μεγάλων Flygt 150 αντλίες kW με τέσσερις Flygt 170 αντλίες kW.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σταθμό και η συχνότητα ελέγχου αντικαταστάθηκε επίσης την ίδια στιγμή. Οι αντλίες  Flygt είχαν εγκατασταθεί αρχικά μεταξύ 1994 και 1996, προκειμένου να αυξηθεί η αξιοπιστία της ροής λυμάτων και ομβρίων υδάτων της Στοκχόλμης.

«Είχε έρθει η στιγμή να αντικατασταθεί το σύστημα ελέγχου, ενώ οι αντλίες υπήρξαν αξιόπιστες τα τελευταία 20 χρόνια. ‘Επρεπε να γίνει σε συνδυασμό με τα σχέδια ανακαίνισης σε κοντινή περιοχή της πόλης».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το: Impeller.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: