Μετάβαση στο περιεχόμενο

9 Ιουνίου 2015

Η Υδάτωρ στηρίζει τον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Πάτρα

από apatsiou

Σε συνέχεια της στήριξης των μαθητών του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, η Υδάτωρ Α.Ε.  συνεχίζει να συμβάλλει στην προσπάθειά τους για την πρωτιά στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής (ΠΔΕ).

Φέτος, θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΕΑΚ), στην Πάτρα,  την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.

3ος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από το Δελτίο τύπου της Περιφέρειας:

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Πάτρα (ΠΕΑΚ 14/6/2015)

Ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής (ΠΔΕ) Ρομποτικής πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΕΑΚ), στην Πάτρα, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.
Ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας – ΠΔΕΔΕ (ΑΔΑ: 759Δ465ΦΘ3-7ΛΕ) και είναι προκριματικός του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού (1276/Δ2/7-1-2015 ΥπαιΘ). Αξίζει να σημειωθεί ότι o Πανελλήνιος διαγωνισμός αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής, η οποία θα διεξαχθεί στην Ντόχα του Κατάρ, 6-8 Νοεμβρίου 2015.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: «Ρομποτικοί εξερευνητές». Στην Open κατηγορία, η αποστολή των ομάδων είναι: “Χρησιμοποιήστε ρομπότ για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακαλύψουν φυσικούς πόρους σε δυνητικά επικίνδυνα περιβάλλοντα”.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, η ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε., με έδρα την Πάτρα, στηρίζοντας ευγενικά τον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, προσέφερε 2 ρομποτικά κιτς EV3, στο 17ο Δ.Σ. Αγρινίου και στο 50 Δ.Σ. Πατρών, ως επιστέγασμα των επιτυχημένων προσπαθειών τους στον αντίστοιχο Περιφερειακό διαγωνισμό για τα δημοτικά (βλ. http://blogs.sch.gr/pdedellad/?p=4622).

Το μότο του εφετινού, 3ου κατά σειρά ΠΔΕ, μάς καλεί να συμμετέχουμε όλοι στην ανοικτή έκθεση Ρομποτικής, γιατί η κάθε περιφερειακή συμμετοχή “μετράει” εθνικά! Ο διαγωνισμός ακολουθεί το πρότυπο του Πανελλήνιου διαγωνισμού και στηρίζεται στις παγκόσμιες προκλήσεις όπως αυτές ανακοινώθηκαν και με τις σχετικές διευκολύνσεις για τους Περιφερειακούς στην αρχική σελίδα του http://www.wrohellas.gr.

Τέλος, στην ιστοσελίδα Ρομποτική http://blogs.sch.gr/pdedellad/?p=4696 του επίσημου ιστολογίου της ΠΔΕΔΕ μπορείτε να βρείτε τα σχετικά αρχεία, το ενδεικτικό πρόγραμμα καθώς επίσης την αφίσα του διαγωνισμού. 

Η Υδάτωρ Α.Ε. εύχεται καλή επιτυχία στις ομάδες των μαθητών του 50ου Δ.Σ. Πάτρας και του 17ου Δ.Σ. Αγρινίου. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: