Μετάβαση στο περιεχόμενο

31 Μαρτίου 2015

H Χylem περιόρισε το ξέσπαμα θανατηφόρας ασθένειας στην Γερμανία

από apatsiou

Θανατηφόρο ξέσπασμα της ασθένειας των Λεγεωναρίων περιορίστηκε από την Xylem στο Warstein της Γερμανίας.

Screenshot 2015-03-30 11.59.29

Περισσότερα από 150 άτομα μολύνθηκαν και δύο πέθαναν, όταν ξέσπασε η ασθένεια της Λεγιονέλας στο Warstein της Γερμανίας. Η Xylem καλέστηκε να εγκαταστήσει ένα σύστημα υπεριώδους ακτινοβολίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, το οποίο και περιόρισε άμεσα την ασθένεια.

Το καλοκαίρι του 2013, τα νοσοκομεία στην Γερμανική πόλη Warstein άρχισαν να καταγράφουν ένα κύμα παθούντων με την ασθένεια της Λεγιωνέλας. Η μόλυνση είναι μια δυνητικά καταστροφική μορφή πνευμονίας, η οποία αναπτύσσεται αναπνέοντας μικρές σταγόνες νερού, μολυσμένου με το βακτήριο της λεγιωνέλας.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την τρομακτική και γρήγορα αναπτυσσόμενη μόλυνση, οι υπεύθυνοι της πόλης και ειδικοί περιβαλλοντολόγοι έστρεψαν την προσοχή τους στο δίκτυο λυμάτων της πόλης.

Το βακτήριο legionella pneumophila, κυριαρχεί στα στάσιμα νερά και ο πρώτος στόχος ήταν ένας βιομηχανικός πύργος ψύξης ο οποίος έδειχνε ίχνη βακτηρίων. Ο πύργος έκλεισε, αλλά η παρέλαση των ασθενών στα επείγοντα δεν σταμάτησε. Η προσοχή στράφηκε αμέσως σε μια τοπική εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.

Διαπιστώθηκε ότι η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων απέρριπτε νερό με υψηλά επίπεδα λεγιονέλας στο ίδιο ποτάμι που εξυπηρετούσε την βιομηχανία με τον πύργο ψύξης.

 

‘Βοηθήστε μας να βρούμε μια λύση… γρήγορα’

Ξαφνικά, ξεκίνησαν να χτυπούν τα τηλέφωνα των εγκαταστάσεων της Xylem, στο Herford της Γερμανίας. To Herford βρίσκεται μόλις 150 χιλιόμετρα από το Warstein, και εκεί η Xylem κατασκευάζει τις μονάδες απολύμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία (UV), Wedeco, για σπίτια, βιομηχανίες και σε εγκαταστάσεις  επεξεργασίας πόσιμου νερού και λυμάτων.

Το πρώτο τηλεφώνημα ήρθε από τους μελετητές, οι οποίοι είχαν επιλεχθεί από τους περιφερειακούς επιτρόπους υγιεινής για να βοηθήσουν να βρεθεί μια λύση, αφού είχαν ξανά δουλέψει με την ομάδα από το Herford σε εφαρμογές για την μείωση φαρμακευτικών και άλλων μικρό ρυπαντών που απέρριπταν οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Το δεύτερο τηλεφώνημα ήρθε απευθείας από την εταιρεία που λειτουργούσε την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στο Warstein.

“Ήταν απλές και επείγουσες κλήσεις: Βοηθήστε μας να βρούμε μια λύση επεξεργασίας πολύ γρήγορα”, είπε ο Achim Ried, προϊστάμενος Μηχανικός του τμήματος λύσεων Επεξεργασίας της Xylem.  “Είχαμε λίγες πληροφορίες για τα δεδομένα της ποιότητας του νερού καθώς και για τα επίπεδα λεγιονέλας στο νερό, οπότε κάναμε μια γρήγορη εκτίμηση και ψάξαμε για ένα σύστημα που θα ήταν διαθέσιμο άμεσα.

Η ομάδα της Xylem γνώριζε ότι η απολύμανση με UV ήταν η μόνη οδός. Είναι μια αποδεδειγμένη τεχνολογία για την απολύμανση του νερού και των λυμάτων. Η υπεριώδη ακτινοβολία απενεργοποιεί τους ιούς και τα βακτήρια – συμπεριλαμβανομένης και της λεγιονέλας – καταστρέφοντας με φυσικό τρόπο το DNA τους.

Screenshot 2015-03-31 10.28.04

Εγκατάσταση σε λιγότερο από μια ημέρα

Εντός της ώρας η ομάδα της Xylem εντόπισε ένα Wedeco LBX 1000 και οργάνωσε μια ομάδα έμπειρων τεχνικών για να εγκαταστήσουν το σύστημα. Μέχρι να γίνει η εγκατάσταση, τα γεγονότα στο Warstaein είχαν κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο και υπήρχε μεγάλη πίεση να βρεθεί μια λύση γρήγορα.

“Συνήθως χρειάζονται εβδομάδες να βρεθεί το σωστό σύστημα, να παραγγελθεί, να παραδοθεί και να εγκατασταθεί,” αναφέρει ο Sven Baldig, Διευθύνων Σύμβουλος Xylem Services, Wedeco.

Σε λιγότερο από μια ημέρα, σε στενή συνεργασία με την εταιρεία που λειτουργούσε την ΕΕΛ, η ομάδα της Xylem στο Herford εγκατέστησε την μονάδα απολύμανσης, πλήρης με τις σωληνώσεις και τις ηλεκτρολογικές συνδέσεις.

Από την επίλυση του προβλήματος στις αρχές Σεπτεμβρίου, μέχρι και σήμερα δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ασθενών με λεγιονέλα στο Warstein. Η γρήγορη εγκατάσταση του συστήματος από την Xylem βοήθησε στον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας και εμπόδισε από το να προκαλέσει περισσότερη ζημιά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: