Μετάβαση στο περιεχόμενο

4 Οκτωβρίου 2014

Αγγλία: Λυματολάσπη μετατρέπεται σε αέριο και τροφοδοτεί με ενέργεια την τοπική κοινωνία

από idator

CMC_Severn-Trent_gas-to-grid-699_715x400

Η Severn Trent Water (ιδιωτική εταιρία διαχείρισης νερού και λυμάτων στην Αγγλία) ανέφερε ότι είναι είναι η πρώτη εταιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία παράγει σε μεγάλη κλίμακα αέριο από τα λύματα. 

Η λυματολάσπη παράγεται ως αποτέλεσμα της διαδικασίας επεξεργασίας των λυμάτων. Η εταιρία τροφοδοτεί την λάσπη σε 16 αναερόβιους χωνευτές και στην συνέχεια παράγει ενέργεια με μορφή αερίου.

Η Severn Trent χρησιμοποιούσε μέχρι πρόσφατα περίπου το 40% αυτής της ενέργειας μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Με την νέα παραγωγική διαδικασία το αέριο που παράγεται από τα λύματα είναι αρκετά καθαρό και έχει την κατάλληλη πυκνότητα ώστε να διοχετευθεί στο δίκτυο αερίου της πόλης του Birmingham.

Η διαδικασία περιλαμβάνει καθαρισμό, σύνθλιψη, δοκιμή και διοχέτευση στο δίκτυο: πρώτα γίνεται καθαρισμός με μεγάλη πίεση, μετά το αέριο συμπιέζεται στην ίδια πίεση με το φυσικό αέριο. Κατόπιν το αέριο δοκιμάζεται για την ποιότητά του και προστίθεται ένα άρωμα ώστε να μυρίζει σαν το φυσικό αέριο. Στο τελικό στάδιο διοχετεύεται στο δίκτυο φυσικού αερίου της πόλης.

Η εταιρία θα εξοικονομήσει περίπου 2,7 εκ δολάρια στους δικούς της λογαριασμούς φυσικού αερίου. Επιπλέον, ελπίζει να παράγει περίπου 30% της ενέργειας που χρειάζεται για την λειτουργία όλων των μονάδων επεξεργασίας νερού και λυμάτων που διαθέτει, μέσω πηγών ανανεώσιμης ενέργειας, έως το 2015.

πηγή

 

Read more from Λύματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: