Μετάβαση στο περιεχόμενο

25 Φεβρουαρίου 2014

Η Xylem δίνει λύση στο πρόβλημα υδροδότησης του Νοσοκομείου της Βερόνα

από ptzel

VERONA

Δεδομένης της σπουδαιότητας ενός νοσοκομείου σε κάθε κοινωνική υποδομή, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η απρόσκοπτη τεχνική και μηχανική λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανή επίπτωση στο προσωπικό και κυρίως στους ασθενείς.

Με έδρα στη Βερόνα, Βόρεια Ιταλία, το Νοσοκομείο Borgo Roma ανήκει στο Νοσοκομειακό Ίδρυμα της Βερόνα το οποίο απασχολεί προσωπικό άνω των 5.000 μελών και περιθάλπτει καθημερινά 1.300 ασθενείς σε δυο σημεία της πόλης.

Το καλοκαίρι του 2011, το Νοσοκομείο Borgo Roma υπέστη σοβαρό πλήγμα όταν η περιοχή χτυπήθηκε από ξηρασία και η υδροδότηση της, αρμοδιότητα των τοπικών Αρχών, δεν ήταν σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Για να αποφευχθεί παρόμοια κατάσταση μελλοντικά, δεν μπορούσαν να το αφήσουν στην τύχη. Η εταιρεία διαχείρισης του νοσοκομείου, Cofely GDF Suez, προσέγγισε την Xylem, κορυφαίο προμηθευτή λύσεων διαχείρισης υδάτων και τεχνολογίας αντλίων. Συνοπτικά, τους ζητήθηκε να παρέχουν υψηλής ποιότητας και αποτελεσματική υδαταποθήκευση και εγκαταστάσεις με πιεστικά συγκροτήματα, ώστε να εξασφαλιστεί υδροδότηση σε όλους τους τομείς του νοσοκομείου επί εικοσιτεταρώρου βάσεως, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

 «Όπως με οποιοδήποτε σύστημα το οποίο σχετίζεται με την υδαταποθήκευση – και δεδομένης της ευαίσθητης φύσης των καθημερινών δραστηριοτήτων ενός νοσοκομείου – η μονάδα για παρακολούθηση της απειλής της »νόσου των λεγεωνάριων» ήταν από τις κορυφαίες απαιτήσεις του νοσοκομείου για το νέο σύστημα».

GHV_ GHV_1

 Έχοντας κατά νου αυτές τις αυστηρές προϋποθέσεις, η Xylem πρότεινε τα συγκροτήματα πιεστικών Lowara GHV. Η σειρά GHV διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένα πιεστικά συγκροτήματα για κτιριακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποτελώντας την τέλεια επιλογή για το Νοσοκομείο Borgo Roma. Είναι εξοπλισμένα με δύο έως τέσσερις αντλίες μεταβλητών στροφών με σύστημα ελέγχου Lowara Hydrovar, πομπούς μέτρησης πίεσης και πίνακα ελέγχου όλα τοποθετημένα σε ένα πλαίσιο για εύκολη εγκατάσταση. Το νοσοκομείο επέλεξε να εγκαταστήσει δύο πιεστικά συγκροτήματα Lowara σειράς GHV.

 

Giorgio Murari

Ο Giorgio Murari της Cofely GDF Suez, σχολίασε:

 “Τα πιεστικά συγκροτήματα Lowara σειράς GHV της Xylem λειτουργούν στην εντέλεια από τη στιγμή της εγκατάστασής τους, τον Ιανουάριο του 2012. Όχι μόνο είναι ικανά να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών του νοσοκομείου για υδαταποθήκευση και πίεση σε όλο το μήκος και πλάτος των εγκαταστάσεων, αλλά μπορούν επίσης να παρακολουθούν για τη »νόσο των λεγεωνάριων» και να εξασφαλίζουν ότι τηρούνται οι βέλτιστες συνθήκες υδροδότησης για το νοσοκομείο. Τα προϊόντα που συνιστώνται και παρέχονται από την Xylem είναι οικονομικά αποδοτικά και διατηρούν τα υψηλότερα επίπεδα λειτουργίας, ικανοποιώντας τις προσδοκίες μας στο έπακρο. Βρισκόμαστε πλέον σε θέση να αντιμετωπίζουμε και να επιλύουμε τυχόν συμβάντα που κατά το παρελθόν ενδέχεται να μας προκαλούσαν ανησυχία».

Ο Stefano Pitto, Product Manager – Πιεστικών Συγκροτημάτων ΕΜΕΑ για την Xylem, πρόσθεσε: «Τα νοσοκομεία αποτελούν ένα απολύτως ζωτικό μέρος κάθε κοινωνίας, συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη να είναι εφοδιασμένα με βασικές προμήθειες – όπως το νερό – ανά πάσα στιγμή. Τα πιεστικά συγκροτήματα Lowara σειράς GHV είναι αποδοτικά, αξιόπιστα και έχουν αποδειχθεί πως αποτέλεσαν υγιή επένδυση για το νοσοκομείο. Έχω τη βεβαιότητα πως θα συνεχίσουν να μεριμνούν και στο μέλλον σε σχέση με τις ανάγκες του νοσοκομείου για υδροδότηση».

Έπειτα από την εγκατάσταση των πιεστικών συγκροτημάτων Lowara σειράς GHV το νοσοκομείο υδροδοτείται με επιτυχία, σταθερά και χωρίς προβλήματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: