Μετάβαση στο περιεχόμενο

21 Δεκεμβρίου 2013

Αντλίες και αναδευτήρες Flygt στο έργο: Αναβάθμιση και επέκταση ΕΕΛ Καλαμάτας

από idator

deab709a8ebc8a12a319973e71ab7593_L

Πληθυσμό 120.000 κατοίκων, από τον Αγιο Φλώρο έως τη Μεσσήνη και τις Κιτριές, σε προοπτική 30ετίας, θα εξυπηρετεί ο βιολογικός καθαρισμός Καλαμάτας με το έργο αναβάθμισης και επέκτασής του που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το σημαντικό αυτό έργο στοχεύει στην παραγωγή λιγότερης λυματολάσπης και σε πιο καθαρά νερά στο Μεσσηνιακό Κόλπο. Υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2014 (το αργότερο τον Αύγουστο).

Αυτά τόνισε χθες στο χώρο του βιολογικού, ενημερώνοντας για τη σημασία και το περιεχόμενο του έργου, προϋπολογισμού 5.245.950 ευρώ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ανδρέας Καραγιάννης. Ανέφερε ότι το έργο υλοποιείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ με 4.179.000 ευρώ, από τα οποία η ΔΕΥΑΚ βάζει 415.000 ευρώ και σημείωσε πως θα αλλάξει τη λειτουργία του βιολογικού και θα γίνεται με καλύτερο τρόπο η επεξεργασία των λυμάτων. Ενημέρωσε πως γίνονται πολύ χαμηλές θεμελιώσεις, επισκευές στην υποδοχή των λυμάτων, ανακατασκευή με γκανάιτ σε κάποιους χώρους και νέα κτήρια με καινούργιο εξοπλισμό.

«Ο στόχος είναι να εξυπηρετήσει την Καλαμάτα που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και όλη την περιοχή για τα επόμενα 30 χρόνια», παρατήρησε ο κ. Καραγιάννης.

Ο επιβλέπων μηχανικός Μιχάλης Βασιλειάδης διευκρίνισε ότι «γίνεται επέκταση στις μονάδες που είναι ανεπαρκείς και αντικατάσταση του εξοπλισμού που έχει ξεπεράσει το όριο ζωής του. Επιπρόσθετα αναβαθμίζεται η μονάδα αερόβιας χώνευσης (δεξαμενή αερισμού της εργολαβίας του 1984) και οι δεξαμενές πρωτοβάθμιας καθίζησης, ώστε το έργο να μπορεί να λειτουργήσει σα συμβατικό σύστημα με πρωτοβάθμια καθίζηση και αερόβια σταθεροποίηση της παραγόμενης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας λάσπης και όχι σα σύστημα παρατεταμένου αερισμού, όπως αναγκαστικά λειτουργεί σήμερα». Ενημέρωσε ότι το έργο προβλέπει δύο νέες μονάδες εσχάρωσης, εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος αντλιοστασίου ενδιάμεσης ανύψωσης, ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό όλων των δεξαμενών τελικής καθίζησης, νέα μονάδα προπάχυνσης που εγκαθίσταται σε καινούργιο διώροφο κτήριο, νέο εξοπλισμό στη μονάδα αφυδάτωσης και νέα μονάδα υποδοχής και προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων.

Από www.eleftheriaonline.gr (πλην τίτλου)

Το έργο εκτλεί η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. την οποία ευχαριστούμε για την επιλογή της Flygt ως προμηθευτή των αντλιών λυμάτων και των αναδευτήρων του έργου.

Read more from Έργα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: