Μετάβαση στο περιεχόμενο

19 Νοεμβρίου 2013

60 αντλίες Lowara στο βραβευμένο από το Tripadvisor »Poseidon Gardens Terme»

από idator

poseidon 3Χάρη στην ηφαιστειακή προέλευση της, η υδροθερμική κληρονομιά της νήσου Ischia είναι μια από τις πλουσιότερες στον κόσμο. Οι θερμομεταλλικές πηγές, που υπάρχουν κατά μήκος της ακτογραμμής, χρησιμοποιούνται ως θεραπευτική αγωγή για πολλές ασθένειες, εδώ και πολλούς αιώνες.

Στον κόλπο του Citara βρίσκεται η περιοχή που έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγω του παγκοσμίως γνωστού Thermal Poseidon Gardens. Χτισμένο το 1959, διαθέτει 22 πισίνες με νερό από τις πηγές, εντός μιας περιοχής 60.000 τετραγωνικών μέτρων. Η φυσική θερμοκρασία του νερού στις πισίνες κυμαίνεται από 15oC έως 40oC και το γεγονός ότι το νερό υπάρχει σε αφθονία, σημαίνει ότι οι πισίνες ανανεώνονται συνεχώς με φρέσκο ​​νερό.

poseidon 1

Σε ορισμένα μέρη των κήπων, η μεταφορά του νερού μπορεί να φτάσει σε θερμοκρασίες έως 90οC. Η αυξημένη θερμοκρασία μπορεί να φθείρει τόσο τις υποδομές όσο και τις διακοσμητικές πέτρες εντός του ξενοδοχείου. Αυτό αποτελούσε μια σοβαρή ανησυχία για το Thermal Poseidon Gardens, καθώς το νερό των πηγών μεταφέρεται μέσω χυτών βαθμίδων και ενός συστήματος διαδρόμων και παραδοσιακών πέτρινων διαβαθμίσεων.

poseidon 2

Η πρόκληση που παρουσιάστηκε στην Xylem ήταν να παράσχει ένα σύστημα άντλησης που θα μπορούσε να μεταφέρει νερό όχι μόνο σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και εξαιρετικά υψηλής αντοχής. Η Xylem προτείνε την εγκατάσταση 60 φυγοκεντρικών αντλιών Lowara σειράς SH, η οποία, όχι μόνο είναι σε θέση να χειριστεί τη μεταφορά της αναγκαίας καθημερινής ποσότητας νερού, αλλά είναι επίσης σε θέση να μεταφέρει νερό θερμοκρασίας έως και 120οC .

Untitled1

Οι αντλίες Lowara της σειράς SH, κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα, προσφέρουν εξαιρετικά υψηλή αντοχή και εξασφαλίζουν τη μεταφορά του ζεστών, κρύων ή και μέτρια διαβρωτικών υγρών. Αυτό σημαίνει ότι οι αντλίες μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε πισίνα μέσα στους κήπους και να είναι σε θέση να πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις .

Ο Nicola Tomanin, Product Manager των φυγόκεντρων αντλίων Xylem AWS EMEA, δήλωσε : «Το Thermal Gardens Poseidon διατηρεί τα υψηλότερα πρότυπα χαλάρωσης και άνεσης. Ήταν σημαντικό για την Xylem να παρέχει ένα σύστημα άντλησης το οποίο θα καλύπτει αυτά τα υψηλά πρότυπα και τις απαιτήσεις του ξενοδοχείου. Με την εγκατάσταση των φυγοκεντρικών αντλιών Lowara SH, δημιουργήσαμε ένα σύστημα άντλησης το οποίο μπορεί να μεταφέρει το ζεστό νερό σε όλη την περιοχή των 60.000 τετραγωνικών μέτρων.

Περισσότερα για την σειρά SH μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ για το βραβευμένο ξενοδοχείο εδώ.

Read more from Έργα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: