Μετάβαση στο περιεχόμενο

2 Νοεμβρίου 2013

Ένα τρίδυμο SV με Hydrovar για τον επίσημο προμηθευτή κρασιού της Milan

από idator

Screen Shot 2013-11-02 at 1.05.41 μ.μ.

Το Ιταλικό κρασί το απολαμβάνουν πολλοί παγκοσμίως. Παρ’ όλ’ αυτά, για να καλλιεργηθούν τα καλύτερα σταφύλια, να παραχθεί η καλύτερη γεύση και να εξασφαλιστεί η επιτυχία σε παγκόσμια κλιμακα, θα πρέπει η παραγωγική διαδικασία να είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Το οικογενιακό οινοποιείο Pasqua Vigneti e Cantine, στη Βερόνα της Βόρειας Ιταλίας, παράγει κρασί για περισσότερο από 90 χρόνια. Όταν χρειάστηκε να αυξήσει την δυναμικότητα σε νερό, αλλα παράλληλα να εξασφαλιστεί το ίδιο επίπεδο αξιοπιστίας και αποδοτικότητας σε μεγαλύτερη κλίμακα, απευθύνθηκε στην Xylem.

Screen Shot 2013-11-02 at 1.13.10 μ.μ.

Το οινοποιείο παράγει πάνω από 15 εκατομμύρια φιάλες κρασιού ετησίως. Δεδομένης της σημασίας για σταθερή και πλήρη λειτουργία του συστήματος νερού, για τα σχέδια παραγωγής του Οινοποιείου, η Xylem έπρεπε να εξασφαλίσει ότι το νέο σύστημα θα εγκατασταθεί ομαλά και δεν θα είχε αντίκτυπο στην παραγωγή. Η Xylem κλήθηκε να ενισχύσει το υπάρχον σύστημα του Οινοποιείου, που ήδη χρησημοποιεί προϊόντα Lowara Xylem, με την εγκατάσταση ενός πιεστικού συγκροτήματος Lowara GHV30.

Screen Shot 2013-11-02 at 1.13.57 μ.μ.

«Για τη Xylem, η βασική πρόκληση ήταν να εξασφαλιστεί η άψογη ενσωμάτωση μεταξύ του υπάρχοντος και του νέου συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικότητες των εφαρμογών.»

Το πιεστικό σύστημα της Lowara επιλέχθηκε διότι μπορούσε να προσφέρει διπλή χρήση στο οινοποιείο. Αρχικά λαμβάνει το νερό από το υπάρχον σύστημα τροφοδοσίας του οινοποιείου και το ωθεί σε ένα σύστημα όσμοσης ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή του κρασιού. Κατά δεύτερον το πιεστικό συγκρότημα GHV30 της Lowara, υποστηρίζει το σύστημα νερού, εξασφαλίζοντας ότι το νερό της απόρριψης, απομακρύνεται από το σύστημα παραγωγής οίνου και εκτρέπεται σε τρία διαφορετικά σιλό.

Screen Shot 2013-11-02 at 1.13.37 μ.μ.

Το πιεστικό συγκρότημα εξασφαλίζει επίσης τη ομαλή ροή του νερού στο Οινοποιείο, καθώς  προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου των στροφών των αντλιών, ώστε να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της γραμμής παραγωγής.

Ο Product Manager των πιεστικών συστημάτων της Xylem, Stefano Pitto, μας λέει: «Μιας και είχαμε ήδη προμηθεύσει μια σειρά προϊόντων για το σύστημα νερού του Οινοποιείου στο παρελθόν, ήταν σημαντικό για μας, να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τα ίδια υψηλά πρότυπα ποιότητας που είχαμε ήδη ακολουθήσει, ώστε μόλις εγκατασταθεί το νέο συγκρότημα να έχει την ίδια θετική επίδραση στην συνολική λειτουργία του Οινοποιείου.»

Και συνεχίζει:

«Το οινοποιείο περίμενε ένα συγκεκριμένο βαθμό ποιότητας και αξιοπιστίας, δεδομένων των προτύπων της προηγούμενης δουλειάς μας και ήταν πολύ ικανοποιημένοι με το συνολικό αποτέλεσμα. Το νέο αναβαθμισμένο σύστημα προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο στην διαδικασία παραγωγής, βοηθόντας τελικά στην βελτίωση ολόκληρης της παραγωγής τους.»

Περισσότερες πληροφορίες για πιεστικά συγκροτήματα Lowara GHV της Xylem, μπορείτε να βρείτε στο www.idator.gr.

 

Read more from Έργα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: