Μετάβαση στο περιεχόμενο

23 Οκτωβρίου 2013

Ο βραβευμένος κυκλοφορητής της Lowara, Ecocirc D5 Solar, σε καινοτόμο ηλιακό καλοριφέρ!

από idator

B2Green.gr_Enerfil_01

Οι έρευνες και η συμμετοχή της ΕΝΕΡΦΙΛ στην εξέλιξη διαφόρων προϊόντων οδήγησε στην δυνατότητα της κατασκευής του »Ηλιακού Καλοριφέρ».

Πρόκειται για ένα ηλιοθερμικό σύστημα το οποίο εκμεταλλεύεται την ηλιοφάνεια που έχουμε κατά 133 από τις 180 ημέρες του χειμώνα. Αποτελείται από τους ηλιακούς συλλέκτες, το δοχείο αδρανείας, τον »Φωτοβολταϊκό Διαφορικό Διαχειριστή», το »Φωτοβολταϊκό Σύστημα Λειτουργίας Θέρμανσης», και φωτοβολταϊκές γεννήτριες.

Η λειτουργία του είναι απλή όσο και έξυπνη: κατά την διάρκεια της ημέρας αντλούμε με τον »Φωτοβολταϊκό Διαφορικό Διαχειριστή» θερμότητα από τους συλλέκτες κενού με εστία σε παραβολοειδές κάτοπτρο MAG και την αποθηκεύουμε στο δοχείο αδρανείας. Κατόπιν με το »Φωτοβολταϊκό Σύστημα Λειτουργίας Θέρμανσης» διοχετεύουμε συντονισμένα αυτή την θερμότητα στην θέρμανση του κτιρίου (σώματα καλοριφέρ, ενδοδαπέδια, φάν κόιλ κ.α.).

Λέμε συντονισμένα διότι η παραγωγός ενέργεια του »ΗΛΙΑΚΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΈΡ» που είναι ο ήλιος παράγει το ίδιο για τους ηλιακούς συλλέκτες καθώς και για τις Φωτοβολταϊκές γεννήτριες οι οποίες ρευματοδοτούν με ανάλογη ένταση (δηλαδή ταχύτητα) τους κυκλοφορητές των συστημάτων μας. Έτσι έχουμε ένα καλά συντονισμένο σύστημα συνεχούς παραγωγής και κατανάλωσης θερμότητας.

Ενισχυτικά για τις συνεχόμενα συννεφιασμένες ημέρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη πηγή ενέργειας όπως λέβητα (πετρελαίου, αερίου, πέλλετ, ξύλου) ή αντλία θερμότητας ή ηλεκτρολέβητα κ.α.

Εάν χρησιμοποιήσουμε τζάκι νερού τότε μπορεί να λειτουργήσει εξ ολοκλήρου χωρίς ρεύμα διότι ο »Νέος Διαχειριστής τζακιού» λειτουργεί αυτόνομα με Φωτοβολταϊκές γεννήτριες φορτιστή και μπαταρίες σε 12 VDC.

Όλοι οι διαχειριστές του Ηλιακού Καλοριφέρ λειτουργούν χωρίς μετατροπέα και μπαταρίες εκτός από αυτόν του Τζακιού που χρειάζεται φορτιστή και μπαταρία για 24ωρη λειτουργία.

Ο τύπος αυτός της θέρμανσης έχει ενταχθεί στο »ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΏ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ», ύστερα από έγγραφη απάντηση του ΥΠΕΚΑ, στις Α.Π.Ε. με ανώτατο όριο δαπάνης τις 15.000€.

Έχουν ήδη τοποθετηθεί παρόμοια έργα μέσω του προγράμματος »ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΏ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ». Σήμερα υπάρχει έκθεση σε κατάστημα που μπορείτε να επισκεφτείτε και να δείτε σε λειτουργία το Ηλιακό Καλοριφέρ στον Ταύρο: Θεσσαλονίκης 109 στην ΥΔΡΟΜΑΡΚΕΤ.

Πληροφορίες τηλ 6909 978958/ 210 9928890 Κο Φιλιππίδη Μιχαήλ 

πηγή

Ευχαριστούμε τον κύριο Φιλιππίδη για την επιλογή του κυκλοφορητή Lowara Ecocirc D5 Solar DC στην καινοτόμα και πολλά υποσχόμενη αυτή εφαρμογή. Ένα προϊόν δεν αρκεί να είναι βραβευμένο για να το θεωρήσουμε και επιτυχημένο. Όταν όμως ένα βραβευμένο προϊόν χρησιμοποιείται σε καινοτόμες εφαρμογές με επιτυχία, τότε σίγουρα μπορούμε να μιλάμε για την απόλυτη συνταγή. Ελπίζουμε στο μέλλον, οι τεχνολογικές δυνατότητες των παραγωγικών διαδικασιών να βοηθήσουν τους καινοτόμους να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και σε άλλα πεδία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον D5 Solar μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: