Μετάβαση στο περιεχόμενο

12 Ιουλίου 2013

Αντλίες που εξακολουθούν να λάμπουν στην άλμη.

από IDATOReditor

Η μετατροπή του θαλασσινού νερού σε πόσιμο απαιτεί εξοπλισμό που δεν διαβρώνεται. Στην Αδελαΐδα, στην Αυστραλία, μια νέα μονάδα αφαλάτωσης εξοικονομεί χρήματα χρησιμοποιώντας συμβατικές αντλίες με αποδεδειγμένο ιστορικό.

Στις επιρρεπείς στη ξηρασία περιοχές από τη Καλιφόρνια έως το Κατάρ, οι ντόπιοι στρέφονται στην αφαλάτωση θαλασσινού νερού για το πόσιμο νερό τους. Οι μελετητές των εγκαταστάσεων αντίστροφης ώσμωσης ανησυχούν σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πιθανότητες διάβρωσης, και για τον λόγο αυτό έχουν τη τάση να στρέφονται σε ειδικές αντλίες κατασκευασμένες από κράματα ανοξείδωτου χάλυβα.

Αλλά η Xylem παρέχει μια καλύτερη λύση: Συμβατικές αντλίες σιδήρου ενισχυμένες κατά της διάβρωσης με επίστρωση εποξειδικής και καθοδικής προστασίας.

Επί του παρόντος, ένα μεγάλο, νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Αδελαΐδα, Αυστραλία, χτίζεται από την ισπανική Acciona Agua. Η εγκατάσταση θα χρησιμοποιήσει 18 στάνταρ υποβρύχιες αντλίες Flygt από τη Xylem και θα μετακινούν 100 gigaliters θαλασσινού νερού και άλμης την ημέρα προς την διαδικασία επεξεργασίας.

Η Xylem έχει εκτεταμένη εμπειρία στην άντληση θαλασσινού νερού για εφαρμογές όπως συστήματα ψύξης, αποχέτευσης και ιχθυοκαλλιεργειών. Πριν πάρει τη σύμβαση, η Xylem έπρεπε να αποδείξει την αξιοπιστία των συμβατικών αντλιών στις εγκαταστάσεις αντίστροφης ώσμωσης. Αρχικά, οι μελετητές ανησυχούσαν ότι ο χυτοσίδηρος των συμβατικών αντλιών μπορεί να διαβρωθεί και να φράξει τις μεμβράνες της αντίστροφης ώσμωσης.

Η Xylem τότε τους επίστησε την προσοχή στο εργοστάσιο αφαλάτωσης Alicante II στην Ισπανία. Εκεί, οκτώ αντλίες Xylem Flygt CP-3240.865 (375 kW) στέλνουν θαλασσινό νερό για προεπεξεργασία πριν από την αντίστροφη ώσμωση. Μέχρι στιγμής, οι επιθεωρητές της Xylem στην Ισπανία δεν βρήκαν προβλήματα διάβρωσης.

«Οι αναφορές αυτές ήταν κρίσιμες για την τελική απόφαση» ώστε να γίνει παραγγελία συμβατικών αντλιών Xylem, δήλωσε ο Manuel Manjón Vilda, Διευθυντής Διεθνών Κατασκευών της Acciona Agua, ο οποίος εποπτεύει το εργοστάσιο στην Αδελαΐδα.

«Εκτός του ότι κοστίζουν το ένα τρίτο της τιμής των αντλιών που κατασκευάζονται από ειδικά κράματα, οι συμβατικές αντλίες είναι πιο γρήγορες στη παράδοση και την επισκευή,», δήλωσε ο Javier Carrillo de Albornoz, Διευθυντής Τομέα Επεξεργασίας Νερού της Xylem στην Ισπανία.

Πηγή

Read more from Flygt

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: