Μετάβαση στο περιεχόμενο

6 Ιουλίου 2013

Η αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης νερού με συνεργάτη την έμπειρη Xylem

από IDATOReditor

Το νερό είναι αναμφισβήτητα ένα ουσιαστικό στοιχείο για τη ζωή. Είναι τόσο βασικό. Ωστόσο, ένας στους 9 ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στο καθαρό και ασφαλές νερό που χρειάζονται. Αυτοί είναι 780 εκατομμύρια άνθρωποι – δύο φορές ο πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται: η αλλαγή του κλίματος καθιστά το νερό πιο σπάνιο σε ορισμένες περιοχές, ενώ οι πλημμύρες απειλούν σε άλλες, η διόγκωση του πληθυσμού και η μαζική εκτόπιση των παγκόσμιων πόρων στραγγίζουν τις πηγές. Η κατάρρευση των υποδομών σε πολλά μέρη σπαταλούν ό,τι πολύτιμο νερό βρίσκεται εκεί γύρο.

Η Mercy Corps έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων για χρόνια, επειδή γνωρίζουμε ότι τόσα πολλά εξαρτώνται από το νερό. «Είναι μια πηγή βελτίωσης της υγείας, της διαβίωσης και τον μετριασμό των συγκρούσεων», λέει ο Mort Anoushiravani, μηχανικός  νερού και διευθυντής των υποδομών μας. «Τα πάντα απορρέουν από το να υπάρχει καθαρό νερό.»

Όταν οι άνθρωποι έχουν μια ασφαλή και αξιόπιστη πηγή νερού, μπορούν να αποτρέψουν μια θανατηφόρα ασθένεια, να παράγουν περισσότερα τρόφιμα, να μεγαλώσουν ισχυρότερα ζώα, να αποφύγουν βίαιες συγκρούσεις και να περάσουν περισσότερο χρόνο για την επιδίωξη της εκπαίδευσης και την υποστήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η Συνεργασία έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο

Κάνουμε πρόοδο στην αύξηση της πρόσβασης στο νερό σε όλο τον κόσμο, αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι τα πιο σημαντικά προβλήματα του νερού είναι πολύ μεγάλα και πολύπλοκα για να επιλυθούν από εμάς μόνο. Γι ‘αυτό και η συνεργασία μας με Xylem είναι τόσο σημαντική ώστε να έχει μια μακροπρόθεσμη επίδραση.

Η παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας νερού μοιράζεται το πάθος μας – η έκκληση τους για δράση είναι «Ας λύσουμε Νερό» – και έχει μαζί μας από το 2008, μέσω της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης το επενδυτικό πρόγραμμα, Watermark. Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε ετών, έχουμε βοηθήσει τους ανθρώπους να πάρουν το σωτήριο νερό σε 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας, της Κένυας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και την Αϊτή.

Με την οικονομική υποστήριξη και την τεχνογνωσία Xylem, είμαστε σε θέση να σκεφτόμαστε – και να δρούμε – σε μεγαλύτερη κλίμακα. Ξανά-στήσαμε το σύνολο του συστήματος νερού της κοινότητας. Σχεδιάζουμε το φιλτράρισμα του νερού και την υποδομή καθαρισμού που δεν υπήρχε πριν. Και κοιτάμε μπροστά, ώστε να ανταποκρίνεται στην απειλή μελλοντικών πλημμυρών με την κατασκευή καλύτερης προστασίας και εκπαίδευσης ατόμων στις δεξιότητες ασφάλειας.

Πηγή: MercyCorps.org

 

Read more from Ειδήσεις, Νερό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: