Μετάβαση στο περιεχόμενο

6 Ιουνίου 2013

Εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων μετατρέπει λύματα σε πόσιμο νερό

από idator

TS_145194312_720x405

Ένα νέο κέντρο επεξεργασίας λυμάτων άνοιξε πρόσφατα στο Τέξας. Το εργοστάσιο των δεκατριών εκατομμυρίων δολαρίων στο Big Spring αναμιγνύει λύματα που έχουν υποστεί επεξεργασία με πόσιμο νερό από λίμνες, για την παραγωγή ενός υψηλής ποιότητας ποσίμου νερού που ανταποκρίνεται στα στάνταρ της πολιτείας και της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον John Grant, γενικό διευθυντή του Colorado River Municipal Water District, το νερό που βγαίνει από το εργοστάσιο ανάκτησης είναι απολύτως ασφαλές και αν κάτι πάει στραβά, το σύστημα θα κλείσει πριν το νερό επιτραπεί να φύγει από το εργοστάσιο.

Το εργοστάσιο αυτό θα συνεισφέρει 2 εκατομμύρια γαλόνια νερού την ημέρα, το οποίο είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με την ζήτηση των 500.000 ατόμων.

Οι κάτοικοι των περιοχών των Big Spring, Midland, Odessa, Snyder και Stanton χρησιμοποιούν περί τα 40 εκατομμύρια γαλόνια νερού την ημέρα αυτή τη περίοδο της χρονιάς, αλλά η ζήτηση αυξάνεται το καυτό καλοκαίρι στο Texas.

Η μονάδα χαιρετίστηκε ως η πρώτη του είδους στο Τέξας, αλλά δεν θα είναι η τελευταία. Οι εγκαταστάσεις βελτίωσης νερού θεωρούνται πολυ αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος της έλλειψης νερού. και η απόδοση του θα κάνει τη διαφορά στη περιοχή, καθώς είναι το πρώτο εργοστάσιο του είδους.

Τέτοιες εγκαταστάσεις λειτουργούν ήδη στο Tucson της Αριζόνα και σε ορισμένα μέρη της Καλιφόρνια, καθώς και σε άλλες χώρες. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι άλλες αμερικανικές πόλεις θα επακολουθήσουν το παράδειγμα για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ζήτηση νερού λόγο της αυξήσεως του πληθυσμού, δήλωσε η εφημερίδα της περιοχής «Republic».

Η εγκατάσταση ξεκίνησε τη λειτουργία της για πρώτη φορά πριν από 2 εβδομάδες περίπου όταν έγιναν κάποιες δοκιμές. Αντλείτε νερό από τρεις λίμνες μια εκ τον οποίων είναι πρακτικά σχεδόν ξερή λόγο της συνεχιζόμενης ξηρασίας. Επεξεργάζονται ακόμη και τα νερά διαφόρων πηγών που βρίσκονται νοτιοδυτικά του Big Spring. Οι κάτοικοι στο Δυτικό Τέξας γνωρίζουν πως δεν είναι αρκετό να τροφοδοτούνται με νερό από μια μόνο πηγή καθώς πρέπει να υπάρχει τρόπος να αντικατασταθεί μια από αυτές σε περίπτωση που στερέψει, εξηγεί ο Grant.

Ωστόσο η ξηρασία δεν ήταν ο κυρίως λόγος για την κατασκευή των εγκαταστάσεων, τα σχέδια άρχισαν να καταρτίζονται σχεδόν πριν από μια δεκαετία και η κατασκευή ξεκίνησε το 2011, την ξηρότερη περίοδο που είχε περάσει ποτέ το Δυτικό Τέξας, τόνισε.

Ο Andrea Morrow, εκπρόσωπος για την «Texas Commission on Environmental Quality», δήλωσε ότι οι αρχές θα διεξάγουν τακτικές επιθεωρήσεις για να εξασφαλιστεί ότι το νερό από το εργοστάσιο θα πληρει όλες τις προδιαγραφές. Κατά τους πρώτους 12 μήνες λειτουργίας, τα δείγματα νερού θα περάσουν από χημικές αναλύσεις μια φορά κάθε τρεις μήνες για να ελεχθούν αν είναι συμβατά με τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς κανονισμούς. Η εταιρία από την άλλη θα πρέπει να υποβάλει μηνιαίες εκθέσεις που περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα από τις δοκιμές για το απολυμαντικό και τα επίπεδα μικροβίων, καθώς και για την παρουσία μολύβδου, χαλκού και αρσενικού, πρόσθεσε ο Morrow.

από το processingmagazine.com

Read more from Λύματα, Νερό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: