Μετάβαση στο περιεχόμενο

4 Ιουνίου 2013

Πρόβλημα με το νερό στο Μόντρεαλ αναγκάζει τους κατοίκους να βράζουν το νερό!

από idator

montreal_headerΠερίπου 1,3 εκ. κάτοικοι του Μόντρεαλ προειδοποιήθηκαν από τις αρχές να βράζουν το νερό που πίνουν ή χρησιμοποιούν για μαγειρική, μετά από ένα συμβάν στην μονάδα επεξεργασίας νερού κατά την διάρκεια μιας τακτικής συντήρησης.

Πρακτικά το σύνολο του πληθυσμού της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Καναδά επηρεάστηκε και θα πρέπει να βράζει το νερό πριν το χρησιμοποιεί. Οι επίσημες αρχές τις πόλης ανέφεραν ότι η προειδοποίηση είναι προληπτική και εκκρεμεί η αποστολή των αποτελεσμάτων από τις εξετάσεις που πραγματοποιεί η υπηρεσία νερού.

Οι κάτοικοι του Μόντρεαλ ενημερώθηκαν ότι πρέπει να βράζουν το νερό τουλάχιστον 60 λεπτά πριν το πιουν, πριν το χρησιμοποιήσουν για μαγειρική, πριν πλύνουν τα τρόφιμά τους ή πριν βουρτσίσουν τα δόντια τους. Το μη βρασμένο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για χρήση σε πλύσιμο ρούχων ή στον καθαρισμό του σώματος.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν κατά την φάση της ανακατασκευής των δεξαμενών καθίζησης η στάθμη του νερού κατέβηκε πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα τα συγκεντρωμένα υλικά από τον πυθμένα να οδηγηθούν στις καταναλώσεις των πολιτών.

Η μονάδα επεξεργασίας νερού είναι εκατονταετίας και αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής. Το πρόβλημα με το νερό οδήγησε στο κλείσιμο των δημόσιων σιντριβανιών ενώ τα καφέ και τα εστιατόρια αναγκάστηκαν να βράζουν τεράστιες ποσότητες νερού για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Περισσότερα στην Montreal Gazette

Read more from Νερό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: