Μετάβαση στο περιεχόμενο

4 Ιουνίου 2013

Κι όμως το νερό της τουαλέτας είναι πιο καθαρό απο τα παγάκια

από idator

19D0F84CE09BE160122D533363BD5F9C

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, τα παγάκια που διατίθενται προς κατανάλωση σε έξι στα δέκα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Βρετανίας -κυρίως fast food-  έχουν περισσότερα βακτήρια από το νερό της τουαλέτας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής ταμπλόιντ «Daily Mail»,  η έρευνα που διεξήχθη σε  αλυσίδες εστιατορίων  όπως McDonald’s, Burger King, KFC, Starbucks, Cafe Rouge και Nandos, έδειξε ότι τα περισσότερα παγάκια που δροσίζουν τα ποτά των πελατών έχουν περισσότερα μικρόβια από το νερό τουαλέτας.

Κατά την δειγματοληπτική εξέταση, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ποσότητα των μικροβίων που εντοπίστηκε στα παγάκια των εστιατορίων, δεν θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία ωστόσο, σε τέσσερα δείγματα , τα βακτήρια που ανιχνεύτηκαν ήταν επικίνδυνα για τους καταναλωτές .

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι ότι οι τουαλέτες των εστιατορίων καθαρίζονται πιο συχνά απ΄ότι οι παγομηχανές. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής καθώς πολλές φορές ξεχνούν να πλύνουν τα χέρια τους.

από το Πρώτο Θέμα

Read more from Νερό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: