Μετάβαση στο περιεχόμενο

30 Μαΐου 2013

Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου: «πράσινο» από ΣτΕ

από idator

ste-falirikos-ormos-100765Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.

Ο Φαληρικός Όρμος χωρίζεται σε έξι ζώνες. Στην πρώτη ζώνη, προβλέπεται οικολογικό πάρκο με ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στη δεύτερη ζώνη θα ανεγερθούν ναυταθλητικές μαρίνες, κτίρια πολιτισμού και αθλητισμού, ενώ στην τρίτη ζώνη προβλέπονται συνεδριακά κτίρια και κτίρια πολιτισμού.

Στην τέταρτη θα ανεγερθεί Μουσείο Αεροπορίας, στην πέμπτη υποδομές αναψυχής και στην έκτη θα δημιουργηθούν συγκοινωνιακές υποδομές.

Όπως έκρινε το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ, η ανάπλαση του Φαληρικού Όλμου «δεν συνιστά επιδείνωση του οικιστικού περιβάλλοντος και των όρων διαβίωσης των κατοίκων  και δεν αντιβαίνει στο άρθρο 24 του Συντάγματος το οποίο επιβάλλει στο Κράτος την υποχρέωση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος  που περιλαμβάνει και τα ευπαθή οικοσυστήματα των ακτών».

Επιπλέον, οι Σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν νόμιμη και τη διάταξη που αναφέρεται στην μετατόπιση της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος κατά 90-100 μέτρα προς τη θάλασσα, την «ταπείνωση της στάθμης της» και την «κάλυψη ή τη γεφύρωσή της κατά τμήματα».

από το econews.gr

Read more from Έργα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

Αρέσει σε %d bloggers: